WANG WANG

A three-storey penthouse with views overlooking the lake and city skyline. It is the home of a family who entertain frequently, so it was necessary to create public areas that feel special, providing a generous but intimate backdrop for parties and dinners. By contrast the more private areas are like a retreat for the family.

“Our goal with the staircase was to create a sense of fluidity, as well as provide a private dining feel within it. It was quite a feat of engineering: we used five kilometres of cabling for the balustrades and we designed every element from scratch, including the hardware and supports.”

Joyce Wang
  • Date completed

    2012

  • Area

    6000 ft²

  • Address

    Xintiandi, Shanghai, China

  • Awards

    Perspective Award “Best of Residences” 2013

  • Press
More Projects

© Joyce Wang Studio 2017